Noorderlicht Lapland
Actief, Finland, Lapland

MAGISCH WINTERWONDERLAND, PER SNEEUWSCOOTER HET NOORDERLICHT ACHTERNA

Magisch. De witte, bevroren bomen, het dik besneeuwde landschap en de betoverende schittering wanneer ons licht de sneeuw raakt. Winterwonderland zoals het bedoeld is. Ik zit achterop de sneeuwscooter, dicht tegen Wim aangeklemd. In het pikkedonker sjezen we over de kronkelige bospaadjes en doen ons best om de besneeuwde takken te ontwijken. Het landschap verandert continu. Op een open vlakte stoppen we. Lichten uit! En daar is het. Het Noorderlicht. Onder een geweldige sterrenhemel is daar de sprookjesachtige boog die steeds verder oplicht. Met hier en daar verticale uitschieters. Omringd door een serene rust. We omhelzen en kussen elkaar en kijken alleen maar omhoog.

Geluk

Wat een geluk! We zijn dezelfde middag aangekomen in Fins Lapland en vangen meteen op onze eerste avond, de eerste safari, het Noorderlicht. Het Noorderlicht in een vertoning zoals deze niet alle dagen te spotten is, fluistert onze gids ons toe. We scooteren verder en genieten van iedere meter. Van het Disney-achtige schouwspel wat moeilijk onder woorden te brengen valt. Het dikke witte tapijt glinstert in het donker aan ons voorbij, de sneeuw dwarrelt zacht vanaf de takken naar beneden. De temperatuur die rond de -30 ligt, valt in het niet door de magie van de belevenis. Daarnaast doen onze driedubbele handschoenen en thermo overall ook hun uiterste best.

Winterkampvuur

We stoppen voor een kampvuur. Met zijn blote handen bouwt onze gids in een mum van tijd het kampvuur op. Hij hakt een smalle boomstam om welke als hefboom voor de theepotten fungeert. Onder een geweldige sterrenhemel drinken we thee en eten we zoet brood. Als dit de voorbode is voor de rest van onze week dan staat ons nog wat te wachten. Lapland, een langgekoesterde droom die uitkomt. Morgen vertrekken we op een meerdaagse huskysafari dieper de witte wildernis in. Wim en ik kijken elkaar vol verwachting aan. Laat deze sneeuwscootersafari een voorproefje zijn…

Noorderlicht Lapland

kampvuur sneeuw

kampvuur denneboom sneeuw sterrenhemel

kampvuur theepot

Noorderlicht Lapland

Noorderlicht Lapland

Noorderlicht Lapland

Een volgende keer gaan we misschien nog wel Noorderlijker, Spitsbergen staat hoog op ons lijstje! Lees hier het verhaal van Ontdek Spitsbergen met goede uitleg en tips (zoals Aurora apps) over het spotten en fotograferen van het Noorderlicht.

2 Comments

  1. Miriam

    Weer zo n bijzonder verhaal. Kan niet wachten tot de volgende. X Miriam

    1. Volgende week vertrekken we naar IJsland Miriam! Dus komt eraan!!

Leave a Reply

Required fields are marked*