Blue Lagoon IJsland
IJsland, Persoonlijk, Zweden

PERSOONLIJK NOOTJE; EEN KERSTWENS EN TERUGBLIK OP 2017

De laatste dagen van 2017 zijn aangebroken, tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Het jaar dat Claarwasdaar de lucht in ging, Keet 1 werd en we weer een aantal prachtige reizen maakten en boekten. Het jaar waarin we op legendarisch familieweekend gingen met ruim tachtig personen en het jaar dat mijn Salar de Uyuni foto in de Lonely planet verscheen. Een jaar vol geluksmomenten die ik koester, van de ondeugende pretoogjes van Keet tot aan een roodborstje voor ons keukenraam. Stuk voor stuk bijzonder. De terugblik op onze fantastische reizen en Claarwasdaar levert echter wel een aantal goede voornemens op. Goede voornemens die ik, al weet ik nog niet precies hoe, vanaf vandaag in praktijk ga brengen.

Onze reizen in 2017

We startten het jaar met een geweldige week IJsland. Winters IJsland en haar wonderlijke landschap. Met z’n drietjes in een dik pak sneeuw, het was betoverend. De watervallen, IJslandse paarden, het noorderlicht vanuit ons slaapkamerraam. We genoten met volle teugen. Misschien komen we nog eens terug in de zomer, wat een magisch land.

IJsland

De zomer vierden we met familie in het huis van mijn tante aan de Costa Brava, al dobberend op een unicorn. Een week vol familytime, liefde, lekker eten, mooie mensen en veel lattes. We reden samen met nicht Wendy en vriendlief Peter voor een nachtje naar Barcelona terwijl de oma’s op onze dochters pasten. Ik weet niet wie er het meest genoten, onze dochters, de oma’s of wijzelf. Ik denk stiekem de oma’s.

Spanje Costa Brava

De zomer duurde gelukkig lang zodat we ook nog drie weken in Zweden en Denemarken door konden brengen. Via de ferry vanuit Kiehl ontwaakten we in het uiterst relaxte Göteborg in de zon op de stoep voor het beste koffietentje van de stad. We fietsen langs meren, wandelden door bossen en picknickten naast een schuur waar ik verliefd op werd. Verliefd op de plek, het moment, de madeliefjes en de dieren om ons heen. We reden verder naar een huisje aan een meer. Naar een plek zoals ik hoopte dat Zweden zou zijn. Zweden, het land uit de kinderserie waar ik van droomde.

Vanuit het prachtige Zweden naderden we Denemarken via de Øresundsbrug. We verbleven drie dagen in Kopenhagen waarna we als de wiedeweerga doorreden naar het huisje waar vriendin Jetty en zoonlief Tommy op ons wachtten. De blijdschap van Keet bij het zien van Tommy was hartverwarmend. Met zijn vijven sloten we onze vakantie al barbecueënd af met een bezoek aan Legoland en Aarhus. Wat een zomer!

Legoland Denemarken

Mijn reizen zonder gezin

Naast Jetty heb ik nog een beste vriendin en hoe toevallig: haar naam is Jet. Samen met Jet vloog ik eind oktober naar Marokko om met zijn tweetjes dit geweldige land te ontdekken. Op minder dan vier uur vliegen begaven wij ons in een totaal andere cultuur, genoten we van overheerlijke tajines, de vriendelijke mensen, mooie steden en adembenemende sterrenhemel in de woestijn. Met Jetty en Jet maakte ik in april trouwens ook nog een stedentrip naar Stockholm, ik zou bijna vergeten dat dat ook gewoon 2017 was. Net als mijn weekje summerschool in Cardiff (Wales) in mei. Petje af voor Wim en de Opa’s en Oma’s van Keet die dit allemaal mogelijk maken! Wat ben ik toch een bevoorrecht mens.

Marokko Ait ben Haddou

Feedback voor mezelf

Als ik dan terugkijk op de fantastische reizen die we maakten en hoe weinig ervan op Claarwasdaar is verschenen, dan heb ik wel wat feedback voor mezelf. Ik ben een druk baasje die naast mijn gezin, werk/studie en drukke sociale leven ook nog even bedacht een blog te starten. En dat heb ik enigszins onderschat. Want het is iets meer dan wat leuke verhaaltjes typen. Het is een website bouwen en onderhouden, foto’s sorteren, bewerken of verkleinen, zorgen dat je in zoekmachines zichtbaar wordt, actief zijn op social media en ga zo nog maar even door. Best lastig voor een politieagente zonder enige ervaring in website- en social medialand. Daarnaast ben ik ook nog eens een perfectionist waardoor ik heel vaak zaken uitstel omdat ik ze alleen wil doen als ik het perfect kan doen. Dat kost te veel tijd en is bovenal zonde.

Dus mijn goede voornemen voor de laatste dagen van 2017 én het nieuwe jaar heeft alles te maken met discipline. Zoals ik al zei, ik ben een druk baasje en dat heb ik op de een of andere manier ook nodig. Of in ieder geval, ik doe het mezelf aan, vind het leuk en haal er energie uit. Maar, voor wie denkt dat daar dan automatisch een ijzersterke discipline aan vast hangt die heeft het mis. De discipline is soms ver te zoeken. De schop onder mijn kont om doelen te stellen en mijn eigen deadlines na te komen ontbreekt. En die ga ik mezelf nu echt geven. Daarbij ga ik ook proberen om met 80% tevreden te zijn omdat 100% willen halen vaak tot niets leidt. ‘Lagom’ oftewel ‘Precies goed’ zeggen ze in Zweden. Ik wil vaker voor precies goed gaan.

Wat levert het op?

Want hoe leuk is het om aangesproken te worden in de Hema (inmiddels al door verschillende mensen, het is wat, de Hema) dat ze mijn blog zo leuk vinden. Mensen die ik via via ken of van vroeger, die mijn blog met plezier lezen en mij dat gewoon even vertellen! En hoe leuk is het dat de ouders van een collega met mijn uitgeprinte verslag van Rome op citytrip zijn gegaan! En hoe leuk is het dat ik ben benaderd door het tv-programma ‘Oplichters in het buitenland’ voor wat quotes naar aanleiding van mijn blog over mijn reiservaring met oplichting! Hoe leuk is het?!?! Zo leuk! En daar haal ik zóveel voldoening uit! Uit al jullie positieve reacties en mooie dingen die hierdoor op mijn pad komen.

En wat heb ik al veel geleerd de afgelopen tijd. Met name over social media als Instagram, wat een vreemde wereld is dat. Ik zal er een apart verhaal aan wijden, je weet niet wat je hoort. Maar goed, ik ben nog steeds lerende, groeiende en daarbij zeer benieuwd naar jullie tips. Wat zouden jullie in 2018 van mij willen zien? En hoe? Op vaste momenten een nieuwe post? Hoe vaak? Op welke dag(en)? En waar moet het over gaan?

Lief als je het me laat weten! En kritisch zijn mag.

Dankbaar voor jullie trouwe support wens ik jullie hele fijne feestdagen en heel veel liefs voor het nieuwe jaar. Dankzij jullie leeft Claarwasdaar en vind ik de motivatie om door te gaan. Dank jullie wel!

Liefs Claartje

 

4 Comments

 1. Josette

  Voor jou en je gezin ook heel veel goeds voor het nieuwe jaar.
  Op maar weer een reislustig nieuw jaar, zodat ik weer kan genieten van je mooie verhalen. 🙂

  Veel liefs Xx

  1. Dank je wel lieve Josette! Vind jouw reacties zó leuk!!

 2. Hoi Claartje, ik kom toevallig via via op je blog terecht. Wat een mooie blog heb je! Ik herken veel in wat je schrijft over het bloggen, het zoeken naar 100% perfectie. Mooie voornemens heb je. En wat een prachtig jaar vol geweldige reizen! Ik ga je volgen hoor! 🙂 Alvast een happy 2018!

  1. Hai Femke, superleuk! Ik ben je ook meteen gaan volgen op fb en insta, en vind jouw site juist erg mooi 🙂 Voor jou en je gezin ook een happy 2018, leuk om zo in contact te komen!

Leave a Reply

Required fields are marked*